Петър Иванов оглави Майкрософт България

Петър Иванов пое управлението на Майкрософт България

Петър Иванов, новият CEO на Майкрософт България

Microsoft обяви промени в ръководството на българския офис. Петър Иванов е новият изпълнителен директор на мястото на Георги Ранделов.

Досегашният CEO Георги Ранделов поема позицията мениджър за публичния сектор на Microsoft в регион „Мултикънтри” в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), гласи официалното съобщение. В новата си роля Георги Ранделов ще покрива 24 страни, вкл. България.

Промените целят да подпомогнат бизнеса на Microsoft в период, когато тя се трансформира в компания за устройства и услуги и засилва позициите си на нови пазари, уточниха от софтуерния гигант.

Петър Иванов има 17 години опит в ИТ сектора в ЦИЕ. Преди да се присъедини към Microsoft, той е бил старши консултант на Борда на директорите в STB AG Swiss Medical R&D и директор „Стратегия и планиране на бизнеса” в Cisco Systems, Великобритания.

Иванов работи 14 години в Cisco Systems на различни позиции – изпълнителен директор на компанията в България, генерален дирекор за Централна Европа и Прибалтика, регионален изпълнителен директор на Cisco в България, Хърватска, Черна гора, Сърбия, Словакия и Словения. Магистър е по бизнес администрация от НБУ и има бакалaвърска степен по кибернетика от Военната академия в София.

Коментар