Skype може да стане част от Windows 8.1

Skype по всяка вероятност ще бъде интегриран в операционната система Windows 8.1

Skype по всяка вероятност ще бъде интегриран в операционната система Windows 8.1

Финалната версия на обновлението Windows 8.1 може да съдържа вграден Skype, според източници, запознати с разработките на Microsoft.

Наскоро излезе предварителна версия на новата операционна система, в която отсъства традиционно интегрираното приложение Messaging. Според TheVerge.com, това означава, че Microsoft ще се откаже напълно от развитието на Messaging в полза на Skype.

И в момента Skype, най-популярният софтуeр за интернет разговори, е тясно свързан с Windows 8.1. Така например, потребителите могат да отговарят на входящи гласови и видеопозвънявания директно от блокиращия екран.

Подобно решение изключва текущото приложение Messaging от платформата и се явява поредна стъпка към окончателно загърбване на услугата от страна на Microsoft.

В началото на април Microsoft застави потребителите на настолната версия на Messenger да преминат към Skype, но приложението Messaging за Windows 8 остана незасегнато.

Вградената версия на Skype за Windows 8.1 вероятно ще работи по аналогия със съществуващите приложения – като отделна програма, интегрирана тясно с останалите.

Финалната версия на Windows 8.1 се очаква по-късно тази година с появата на редица нови 7- и 8-инчови таблети.

Коментари по темата: „Skype може да стане част от Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. MNSP

    да не стане само като internet explorer 🙂

  2. Потребител

    Винаги когато нещо може да стане (или вече е станало) част от нещо друго, по-общо или по-голямо и т.н., е възможно това нещо да се асоциира със задължителни дейности, като задължителните манифестации по времето на соца например. Държа да подчертая, че в случая не искам да кажа нищо лошо както по отношение на самите манифестации, така и по отношение на програмата Skype, въпреки че Microsoft я сля със своя Messenger.

Коментар