AMD разширява програмата си за партньори

Производитулят на процесори AMD обяви, че разширява програмата AMD Validated Solutions (AVS – „Проверено от AMD”). Тя вече ще  включва дънни платки за сървъри с един сокет от нови доставчици на платформи, както и усъвършенствана система за замяна на дънни платки.
Междувременно AMD представи и двуядрения процесор Athlon 64 X2 6400+ Black Edition. Това е първият двуядрен чип Х2 за ентусиасти от потребителския сегмент.  
„Партньорите ни искат постоянност, предсказуемост и стабилност от всеки един от своите доставчици на решения и от технологиите, които предоставят на своите клиенти", каза Стивън ДиФранко, корпоративен вицепрезидент по продажбите и маркетинга на AMD. "Новите предложения от AMD подкрепят „екосистемата на доставчиците и клиентите”, като предлагат на нашите партньори по-лесен и печеливш начин за интегриране на надеждни решения и същевременно им позволяват да диференцират своите продукти, изградени въз основа на технологията на AMD”, добави той.
Програмата „Проверено от AMD" предоставя на доставчиците на решения  обстойна проверка и тестване на платформите, както и обслужване и поддръжка след продажбата, като всичко това се извършва директно от AMD. Разширяването на обхвата на AVS с включването на дънни платки за сървъри с един порт, базирани на AMD процесора Opteron, ще отговори на нуждите на малките и средни бизнеси.
Членовете на програмата „Проверено от AMD" ще могат да се възползват и от усъвършенстваната система за замяна на дънни платки. Всички партньори на „платинено" и „златно” ниво автоматично ще преминат към услуга за замяна на следващия работен ден. Партньорите на ниво „член” ще преминат към усъвършенстваната програма за два работни дни, която ще замести предишното им ниво "оторизация на замяната на стоки”. Освен това, редовите членове ще могат да преминат към услугиата „замяна на следващия работен ден” срещу малка такса, когато им е необходима експресна услуга.
Членовете на програмата AVS могат да избират между 10 платформи за дънни платки, които включват осем комерсиални дънни платки за настолни конфигурации и двете нови дънни платки за сървъри с един порт. Към списъка на досегашните доставчици на AVS за настолни платформи – Asus, ECS, Gigabyte и MSI – се присъединяват Super Micro Computer и Tyan Computer Corporation.

Коментар