Apple патентова гъвкава батерия

Гъвкавата батерия на Apple ще може да се приспособява към устройства с различен формфактор (източник: PatentlyApple)

Гъвкавата батерия на Apple ще може да се приспособява към устройства с различен формфактор (източник: PatentlyApple)

Apple изглежда разработва гъвкава батерия за използване в мобилни устройства с нестандартен формат, става ясно от поредна патентна заявка на компанията.

В последните месеци инженерите в Купертино работят и по гъвкави дисплеи, които вероятно ще се използват в комплект с новата батерия, съобщи PatentlyApple.com.

В документацията за патента Flexible Battery Pack е описана гъвкава и в същото време надеждна батерия. Тези нейни качества я правят подходяща за използване в устройства с гъвкави и извити корпуси.

Сегашните литиево-полимерни батерии са корави и податливи на повреди при огъване. За да реши този проблем, Apple e разработила гъвкав блок от компактни батерии – галванични и фотогалванични, който е подходящ за употреба в електронни устройства с извит екран.

Несъмнено, разработките на гъвкави екрани и батерии свидетелстват, че Apple планира да предложи на пазара устройства в нов формат от рода на iWatch. Едва ли обаче подобни джаджи ще станат факт тази година, въпреки обещанието на Тим Кук за „армия” от нови продукти наесен.

Коментар