Oracle пусна софтуер за управление на облачни услуги

Oracle обеща опростено управление на облачни инфраструктури с новия си софтуер Enterprise Manager 12c R3

Oracle обеща на доставчиците на услуги опростено управление на облачни ИТ инфраструктури с новия си софтуер Enterprise Manager 12c Release 3

Oracle пусна в продажба трето поколение софтуер за управление на ИТ инфраструктури. Пакетът Oracle Enterprise Manager 12c Release 3 отчита нарастващата популярност на облачните услуги в бизнеса.

Заради неефективно управление, доставчиците на частни и публични клауд услуги често не могат да реализират в пълна степен предимствата на облака. Новият софтуер на Oracle решава този проблем чрез подобрения в управляващата инфраструктура.

С помощта на Oracle Enterprise Manager 12c Release 3 доставчиците на ИТ услуги могат да опростят ИТ инфраструктурата в облака, да бъдат по-гъвкави и да намалят разходите, твърди Oracle.

Софтуерът идва с нови възможности за разгръщане на бизнес приложения в частен корпоративен облак по модела PaaS-модели (платформа като услуга). Пакетът включва също инструменти за управление на бизнес приложенията. Oracle Enterprise Manager 12c R3 поддържа напълно системата за бази данни Oracle Database 12c.

С ръста на облачните внедрявания, доставчиците на услуги все по-често се сблъскват с проблемите на управлението, коментира Сушил Кумар, вицепрезидент на Oracle по продуктови стратегии и бизнес развитие. По неговите думи, с помощта на Oracle Enterprise Manager 12c Release 3 доставчиците могат да подобрят ефективността, гъвкавостта и динамичността на своите клауд среди.

Коментар