Първа демонстрация с HD глас на TD-LTE смартфон

4G смартфонът Sony Xperia SP M35t бе използван за първото предаване на HD глас върху TD-LTE

4G смартфонът Sony Xperia SP M35t бе използван за първото предаване на HD глас върху TD-LTE

Лабораторията на Ericsson в Шанхай демонстрира гласова услуга с HD качество и видео разговор върху TD-LTE (VoLTE) на комерсиален LTE смартфон от Sony.

За първи път комерсиален 4G телефон се използва за предаване на HD глас върху TD-LTE. Това е ключов момент в развитието на TD-LTE екосистемата, тъй като ще позволи на операторите да доставят висококачествени гласови и видео разговори на TD-LTE абонати, поясниха от Ericsson.

4G смартфонът Sony Xperia SP M35t поддържа TDD/FDD LTE, TD-SCDMA, HSPA и GSM върху 13 ленти. Моделът беше представен публично и ще бъде пуснат в продажба веднага след даването на 4G лицензите в Китай.

“Xperia SP M35t е нашият първи комерсиален TD-LTE смартфон, който ще поддържа VoLTE. Заедно с Ericsson сме готови да предоставим цялостно решение и да участваме в комерсиализирането на TD-LTE по света и въвеждането на LTE в Китай”, коментира Чарли Лиу, вицепрезидент и технически директор на Sony Mobile Китай.

За осъществяване на HD гласов и видео разговор по време на демонстрацията бяха ползвани цялостни опорна и преносна мрежови инфраструктури на Ericsson и Core&IMS възли.

Коментар