Skype ще компенсира потребителите

Компенсация под формата на безплатни услуги ще предложи Skype на своите потребители, заради срива от миналата седмица. Предложението важи за платените клиенти на VoIP услугата, съобщава Ройтерс.
Компанията е изпратила електронни писма на потребителите с платени акаунти, в които ги уведомява за предприетата стъпка. Skype ще осигури седемдневен безплатен достъп до услугите Skype Pro, Skype Unlimited, SkypeIn и Skype Voicemail, дори и за клиенти, които не са пострадали от срива на системата.
В четвъртък миналата седмица Skype “заби” и потребители от целия свят нямаха достъп до услугата в продължение на повече от денонощие. Децентрализираната мрежа за разговори през интернет възстанови пълната си функционалност в събота.
Първоначално от Skype посочиха като причина за срива проблем в p2p мрежата, като дори имаше намеци и в посока към Microsoft. По-късно обаче от компанията уточниха, че проблемът се дължи на софтуерна уязвимост, а от Microsoft категорично опровергаха подмятанията, че тяхно обновление е претоварило мрежата.

Коментар