Aiptek 3D iH3 – камера за домашно видео

Немската компания Aiptek попълни линията си видеокамери с модела 3D iH3. Устройството е предназначено за снимане на домашно видео в триизмерен формат от любители, които не притежават специални познания. Aiptek 3D iH3 позволява лесно създаване на 3D клипове с висока резолюция Full HD 1920×1080 пиксела при 30 кадъра в секунда.

Aiptek 3D iH3 има вграден 3D екран, който позволява гледане на обемното видео веднага

Aiptek 3D iH3 има вграден 3D екран, който позволява гледане на обемното видео веднага

Моделът има двойна CMOS система, така че видеото се заснема едновременно на два 5-мегапикселови сензора чрез два отделни обектива, които поддържат и 3D, и 2D запис с високо качество. За видеоклипове с бързо преместващи се обекти е предвиден режим на снимане със скорост 60 кадъра в секунда при качество 720p.

Aiptek 3D iH3 заснема едновременно сензора чрез два отделни обектива

Aiptek 3D iH3 заснема клиповете едновременно чрез два отделни обектива

Камерата може не само да снима 3D видео, но и да го демонстрира. Това става на вградения 3D екран с диагонал 3,2 инча, който позволява гледане на обемното видео веднага, без използване на специални очила. В комплекта влиза софтуер за преглеждане на 3D филмите дори на монитор, без поддръжка на обемно изображение.

Aiptek 3D iH3 поддържа и 3D, и 2D запис с високо качество

Aiptek 3D iH3 поддържа и 3D, и 2D запис с високо качество

Aiptek позиционира своя нов продукт като най-достъпната 3D видеокамера сред известните марки. Моделът се продава на пазара в Европа за 249 евро.

Коментар