Panasonic пуска достъпна професионална видеокамера

HC-X1 предлага функции за настройка на картината, типични за телевизионните камери

HC-X1 предлага функции за настройка на картината, типични за телевизионните камери

Panasonic ще пусне този месец професионалната видеокамера HC-X1 на няколко пазара в Централна и Източна Европа. Новото устройство позволява запис на образи в 4K формат с кадрова честота 60p/50p, съобщиха от японската компания.

HC-X1 е оборудвана с 1-инчов MOS сензор (9,46 мегапиксела при 4K 24p и 8,79 мегапиксела при UHD/FHD) и 24-мм обектив Leica Dicomar 4K с 20-кратно оптично приближаване – характеристики, които я позиционират в професионалния клас.

Това е първото в света подобно решение за видеокамери с интегриран обектив, което осигурява високо качество на образа и чувствителност във всяка ситуация, посочват от Panasonic.

На тубуса на обектива са разположени три гривни за ръчно настройване на вариото (приближаването), фокуса и диафрагмата. Предвидени са общо 13 потребителски бутона – 9 на корпуса и 4 на LCD панела. Потребителите могат да програмират тези бутони с желаните функции за по-удобна работа с видеокамерата.

HC-X1 прави и отличен звукозапис. Камерата е оборудвана с 2-канален XLR аудио вход за външни микрофони или линеен аудио източник, с превключваемо +48V фантомно захранване. Тя записва висококачествен двуканален звук в 16-битов линеен PCM формат (MOV/MP4) или в Dolby Digital формат (AVCHD).

HC-X1 е оборудвана с 1-инчов MOS сензор и 24-мм обектив с 20-кратно оптично приближаван

HC-X1 е оборудвана с 1-инчов MOS сензор и 24-мм обектив с 20-кратно оптично приближаван

Опционалният безжичен модул (AJ-WM50/AJ-WM30) дава възможност за дистанционно управление на видеокамерата от iPad чрез приложението AG ROP, което предлага настройване на камерата, контрол на обектива и други функции.

Panasonic HC-X1 има два слота за SD карти-памет, позволяващи извършване на едновременен или удължен запис, и функции за настройка на картината, типични за телевизионни камери – като независима корекция на цветовете по 16 оси, гама-корекция с 8 профила и корекция на цветовия сигнал.

Цената на новата камера е 3199 евро. От края на декември тя ще се предлага в редица търговски центрове в Централна и Източна Европа, съобщи Клара Уфналевска, мениджър на отдел „Връзки с обществеността” на Panasonic за региона.

Коментар