Нови Windows 10 Pro устройства с премиера в София

Device Days 2016 се проведе за втора поредна година у нас, под наслов „Дигиталната трансформация на бизнеса с Windows 10”

Device Days 2016 се проведе за втора поредна година у нас, под наслов „Дигиталната трансформация на бизнеса с Windows 10”

Иновативни устройства под управление на Windows 10 Prо дебютираха за първи път пред българска аудитория на „Device Days 2016″ в София.

Премиера у нас направи Elite Slice на HP – модулно устройство, което съчетава функционалността на традиционен настолен компютър, станция за безжично зареждане и хъб за конферентни разговори през Skype for Business.

HP Elite Slice позволява свързването на до три монитора, а връзката между отделните модули се извършва чрез USB-C портове. Устройството предлага високо ниво на защита, благодарение на софтуерните решения HP BIOSphere и HP Sure Start, както и заключване с пръстов отпечатък.

HP Elite Slice съчетава функционалности на настолен компютър, станция за безжично зареждане и хъб за конферентни разговори

HP Elite Slice съчетава функционалности на настолен компютър, станция за безжично зареждане и хъб за конферентни разговори

Lenovo наблегна на едно от най-подходящите за сектора на образованието устройства – Yoga book, което се предлага с уникална дигитална химикалка, усещаща 2048 нива на налягане, и мобилни версии на всички Office 2016 приложения.

Dell се фокусираха върху серията Latitude, като част от устройствата в нея са създадени за ученици, студенти и преподаватели. Компанията акцентира върху издръжливостта на устройствата и високото им ниво на софтуерна и хардуерна защита. Dell ще представи нови бизнес устройства заедно със следващия ъпдейт на Windows Pro през февруари 2017.

Теодор Милев, мениджър устройства за образованието в Майкрософт за Централна и Източна Европа, даде поглед към модерната класна стая и улесненията, които Windows устройствата предлагат на ученици и студенти чрез изданието Windows 10 Education.

Така например, приложението „Take A Test” предоставя сигурен онлайн инструмент за оценяване на знанията по време на изпити, а функцията Windows Ink позволява бързо съставяне на бележки, редакции и добавяне на коментари във всякакъв вид документи.

Device Days 2016 се проведе за втора поредна година, под наслов „Дигиталната трансформация на бизнеса с Windows 10”. Последните надстройки на операционната система са насочени към повишаване на сигурността на данните, увеличаване на продуктивността на служителите и лесно управление на устройствата.

Коментар