HP пуска ново поколение блейд сървъри

Hewlett-Packard пуска ново поколение блейд сървъри
Технологията ще спести разходи на центровете за данни
15-06-2006
Hewlett-Packard обяви следващо поколение сървъри HP BladeSystem, съобщиха днес от компанията. Свръхмодерната архитектура на продукта може да спести милиони долари на потребителите при изграждане на информационни центрове, твърди HP.
HP Blade C-class установява нов стандарт в областта на виртуалния дизайн, захранването, охлаждането и възможностите за управление, които намаляват оперативните и капиталови разходи до 46% в сравнение с типичния център за въвеждане на данни.
С този нов дизайн, един център за данни може да постигне за три години намаляване на разходите по аквизицията на системата с до 41%. Разходите по съоръженията на центъра за съхранение на данни ще намалеят с до 60%, а тези за първоначално пускане на системата в действие – с до 96%, според информация от HP.
“Чрез въвеждане на опростен, новаторски дизайн, клиентите могат значително да намалят експлоатационните разходи и да преодолеят бариерите, свързани с инфраструктурата”, заяви Ан Ливермор, изпълнителен вицепрезидент на групата за технологични решения в Хюлет-Пакард.
Новите C-Class Blade сървъри включват моделите HP ProLiant BL460c и BL480c, който е първият блейд сървър с характеристиките на HP ProLiant DL380 – най-продаваният сървър в света, с поддръжка на голям брой блейд приложения, съобщава HP.
Новите услуги на HP за C-Class включват и пакета HP Care Pack за ускорено конфигуриране и тестване на устройствата. С негова помощ се подобрява работата и надеждността на мрежовия информационен център.
Портфолиото на HP BladeSystem C-Class ще бъде достъпно на пазара през юли, по информация от компанията.

Коментар