Nokia подготвя таблети и смартфони с големи екрани

Nokia планира инвазия на пазара за таблетфони, твърди блог, запознат отблизо с дейността на компанията

Nokia планира инвазия на пазара за таблетфони, твърди блог, запознат отблизо с дейността на компанията

Nokia може да влезе на пазара за таблетфони, или смартфони с големи екрани, близки по размери до компактните таблети. 

Според източници на MyNokiaBlog, първите таблетфони с финландската марка ще се появят на пазара през юни 2014 г. Очаква се по същото време Nokia да пусне таблети с диагонал на екрана 10,5 и 8,5 инча.

Новите устройства ще се продават под търговската марка Nokia Zoom в широка гама от цветове – зелен, черен, розов, син, жълт и бял. Към момента няма информация за техническите им параметри, освен че ще имат 41-мегапикселова камера.

Таблетфони на пазара вече предлагат Samsung и Sony, съответно Galaxy Note Xperia Z. Тези устройства се доближават плътно до компактните 7-инчови таблети.

На фона на информациите за настъпление в нови пазарни сегменти, съществуването на Nokia като самостоятелна компания е поставяно под въпрос от някои анализатори. Твърди се, че финландският производител може да бъде продаден, в частност неговото мобилно подразделение.

Миналата седмица пък Nokia изненада индустрията с хода си да изкупи дела на Siemens в джойнт венчъра Nokia Siemens Networks за сумата от 1,7 милиарда долара.

Коментар