Виваком пусна безплатен интернет в Пазарджик

Безплатните Wi-Fi зони на Виваком са около 4000

Близо 4000 са Wi-Fi зоните на Виваком

Виваком превърна три нови локации в безплатни Wi-Fi зони. От този месец зоната на тенис клуб „Пазарджик” и две от централните училища в града – ОУ „Стефан Захариев” и НУ „Никола Фурнаджиев” вече са част от мрежата за безплатен интернет достъп, която Виваком изгражда в цялата страна.

Услугата е напълно безплатна за всеки, не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират, независимо на кой оператор са клиенти, поясниха от телекома.

От 2010 г. досега Виваком създава средно по 1000 безплатни Wi-Fi точки на година в различни градове на страната. Телекомът си е поставил за цел да осигури повсеместно покритие с безжичен интернет на обществените места, като към момента безплатните Wi-Fi зони са около 4000.

Безплатен достъп до интернет вече има в близо 200 магазина от мрежата на Виваком, както и на летище София и петте най-големи ЖП-гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица). Покрити са също целият пешеходен център на столицата, както и линии на междуградски автобуси и коли на таксиметрови компании, уточниха от телекома.

Коментар