Apple поръча чиповете за iPhone 7 на Samsung

Apple отново заложи на Samsung като партньор за мобилните процесори

Apple отново заложи на Samsung като партньор за мобилните процесори

Apple сключи сделка със Samsung за производство на процесори А9 за бъдещите модели на iPhone, съобщи Korea Economic Daily.

Доставките на чиповете за iPhone 7, според корейското издание, ще започнат през 2015 г., а новите смартфони ще излязат на пазара през втората половина на същата година.

Samsung си сътрудничи тясно с Apple от 2007 г., но от известно време двете компании водят патента война, която сериозно разклати отношенията им.

Apple започна да търси други производители на процесори, като засега изборът е върху тайванската Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Според някои анализатори, конфликтът между Apple и Samsung може да бъде решен. Твърди се, че ИТ гигантът от Купертино не е могъл да намери достойна алтернатива на Samsung.

Повиха се дори информации, че компанията планира собствено производство на мобилни процесори, като за целта инвестира в тайванския производител UMC.

Коментари по темата: „Apple поръча чиповете за iPhone 7 на Samsung”

добавете коментар...

  1. JsT

    Apple най-вероятно ще закупят обурудване и производствени технологии от IBM – за другото вече си имат фирма, която да им проектира чиповете. По груби сметки, цялото това удоволствие ще им струва под 10 млрд USD – изглежда нямат проблем да си го позволят.

    Ако тръгнат от нулата – то адски много време ще им отнеме дори да се доближат до големи в бранша, за това и съм сигурен, че ще действат на принципа да изкупуват други компании и както и да си плащат за технологии. Тъй или иначе сумарно IBM, Samsung и Intel държат над 90% от всички патенти свързани с производството на SoC и нямат никаква полза безплатно да предложат на Apple каквото и да е 🙂

    TSMC са много далеч от Samsung и е абсолютно ясно, че няма да успеят да предложат това което е нужно на Apple за да си произведат следващите чипове.

  2. Боби

    Това че имаш фабрика за чипове, не значи че можеш да ги правиш. Все едно като имаш фурна и да си хлебар… 🙂

  3. (:

    След като тези дни излязоха слухове, че Apple са купили компания за производство на интегрални схеми, акциите на Samsung тръгнаха надолу, защото губят най-големия си клиент. Сега се пускат слухове за сделки, за да спре падането на акциите.

Коментар