IBM придоби компания за управление на виртуализация

IBM придоби компанията CSL International, за да улесни управлението на виртуални среди на платформа System z

IBM придоби компанията CSL International, за да улесни управлението на виртуални среди на платформа System z

IBM купи компанията CSL International, доставчик на технологии за управление на виртуализацията за системи IBM zEnterprisе. Финансовите параметри на сделката не бяха разкрити.

Поглъщането се явява стратегическа инвестиция в развитието на System z. Решенията на CSL International ще позволят на ИТ гиганта да усъвършенства и обедини облачни технологии чрез опростено управление на средата за виртуализация.

Чрез софтуера CSL-Wave , разработен от CSL International, компаниите могат да следят и управляват виртуални среди z/VM и Linux на платформа System z с помощта на лесен за използване интерфейс. CSL-Wave работи на принципа „drag-and-drop”, като позволява създаване, визуализиране и свързване с ресурсите на виртуални сървъри.

С новата си придобивка, IBM ще даде възможност на клиентите да управляват всички аспекти на виртуализирани среди z/VM и Linux на платформа System z, вкл. централния блок за обработка на данни, оперативната и постоянната памет, както и сървърните ресурси.

Реакцията на клиентите на предимствата от използване на Linux на System z е положителна. През първото тримесечие на 2013 г. доставките на подобни системи са нараснали двойно, съобщава IBM.

С покупката на CSL International, компанията ще разшири възможностите си в сферата на виртуализацията, като в резултат клиентите й ще могат още по-лесно да се възползват от предимствата на Linux на System z. Очаква се сделката да бъде финализирана през третото тримесечие.

Коментар