Телефони с две SIM карти пусна Компютър 2000

Мобилни телефони с две SIM карти пусна на пазара у нас дистрибуторът Компютър 2000. Апаратите работят в мрежите и на трите мобилни оператора в страната – M-Tel, Globul и vivatel, увериха от доставчика.
Подобно решение спестява на потребителите неудобството да носят едновременно два телефона. Моделите Privileg LT-X5 и ZT588 са телефони от последно поколение, с мултимедийни възможности.
Телефоните предлагат сензорен LCD дисплей, което прави възможно въвеждането на информация както от клавиатурата, така и от самия дисплей с помощта на писалка (touch pen) или с директно натискане с пръсти върху eкрана. Вградената памет е 256 MB е типа T-Flash/Micro SD и може да бъде разширявана.
Мултимедийните възможности включват аудио и видео плеър, два стерео говорителя, 1.3-мегапикселов фотоапарат, MMS, диктофон, рекордер и игри. Има възможност за изтегляне от Интернет на аудио и видео файлове.
Двата модела предлагат още бизнес и развлекателни функции като световно време, калкулатор, календар, конвертор на мерни единици, конвертор на валути и хронометър. Броят възможни записи в телефонния указател е 300, но като се добавят възможностите за запис в двете SIM карти (по 250 за карта), те стават 800.
Батерията от тип литиев йон (Li-ion) има капацитет 1000 mAh при единия модел и 950 mAh при втория. Издръжливостта, по данни на компанията, е около 220 часа в стендбай режим и 220 минути в режим на разговор. В окомплектовката влиза и допълнителната батерия.
Софтуерът на телефона поддържа изчакване на обажданията – ако потребителят, например, говори с абонат на M-Tel и в същото време го потърси абонат на Globul, то той може да отговори на обаждането, без да прекъсва връзката.
Цената на телефона е около 490 лева, по информация от дистрибутора Компютър 2000.

Коментар