Android 4.3 пред дебют в Сан Франциско

Новата версия Android 4.3 ще запази обозначението Jelly Bean, което не предполага революционни промени в системата

Новата версия Android 4.3 ще запази обозначението Jelly Bean, което не предполага революционни промени в системата

Google изпрати покани до медии за специално мероприятие на 24 юли с участието на вицепрезидента на компанията за направлението Android, Chrome OS и Google Apps Сундар Пичаи. Срещата ще се състои в Сан Франциско и по всяка вероятност Google ще представи мобилната платформа Android 4.3, макар и това да не е упоменато в поканите.

Новата версия запазва обозначението Jelly Bean, така че в нея не се очакват „революционни” промени. Предполага се, че някои подобрения в системата ще повлияят на времето за автономна работа на мобилните устройства.

Android 4.3 идва с нова настройка, която оставя Wi-Fi частично включен през цялото време. Смисълът на тази функция е в това, че при определяне на местоположението, смартфоните и таблетите няма да прибягват до функцията GPS, която консумира много енергия, а ще използват Wi-Fi точки за достъп.

Новата Jelly Bean ще поддържа последната версия на Bluetooth – 4.0 LE (Low Energy), както и един от новите графични стандарти – OpenGL ES 3.0, който ще изведе мобилните игри на следващо ниво. Android 4.3 поддържа също принципно нов ти известия. Те ще се показват само от системните приложения, самата Google или от производителя на устройството.

Очаква се в Сан Франциско компанията да покаже и нови функции на браузъра Chrome и облачната операционна система Chrome OS. Възможно е също интернет гигантът да представи второ поколение на таблета Nexus 7, който ще конкурира iPad mini 2.

Коментар