САЩ засилва натиска срещу пиратството

САЩ засилва натиска срещу пиратството
Действията на правителството са насочени срещу Русия и Китай
20-06-2006
Правителството на САЩ все повече ще засилва мерките срещу интернет пиратството, според анализаторите на пазара. Засега тя е страната с най-нисък процент на нелегално разпространение на софтуер – под 30%.

Американските законодателни органи отказаха да приемат Русия и Китай в Световната търговска организация, поради невъзможността им да се справят с интернет пиратството, съобщиха миналата седмица от WashingtonPost.

Наскоро Русия за пореден път се провали в опитите си да затвори свободно достъпен сайт за споделяне на авторски продукти. Китай от своя страна не провежда адекватна политика при борбата с нарушителите на интелектуалната собственост, казва Дан Гликман, президент на американската асоциация Motion Picture.
Ограниченията при споделянето на файлове, защитени с авторски права, са трудно осъществими. На 31 май шведската полиция предприе действия, с които успя да разруши системата на един от най-големите пиратски сайтове, хостван в Швеция – Pirate Bay. Три дни по-късно сайтът отново проработи, като този път хостингът се осъществяваше в Холандия. Новото лого на страницата беше пиратски кораб, който потапя потъващия надпис „Холивуд”. 

Коментар