Sony стартира музикален уеб сайт

Sony стартира музикален уеб сайт
Предоставят се свободен достъп, сваляне и качване на файлове
20-06-2006
Sony
представи нов музикален уеб сайт, съдържащ видео клипове, интервюта и всякакъв вид информация за музикални изпълнители. Musicbox Video, както е озаглавен сайтът, позволява на потребителите сами да качват съдържание. Всеки от тях ще може също така да създава собствен сайт, посветен на любим негов изпълнител или група.
Компанията вече започна и продажбите на рекламни платформи в Musicbox Video. Първите клиенти, с които бяха сключени договори, са фирми от ранга на DreamWorks Animation SKG и Hewlett-Packard.
Един от основните фактори, който позволява на Sony да създадe подобен уеб сайт, е чисто технологичен – видеоклиповете във „флаш” формат по-трудно се „пиратстват”, казват от компанията.
За безплатното предлагане на авторски продукти е необходимо да се постигне договореност с компаниите собственици на авторските права. Принципно в тази област трудно се сключват споразумения, но в случая става дума за видеоклипове, които никога не са били сериозен източник на печалби за музикалните компании, коментират специалисти.

Коментар