М-Тел пуска първия у нас севзорен GSM

М-Тел пуска първия у нас мобилен телефон със сензорна клавиатура
LG KG800 е носител на престижна награда за дизайн
19-06-2006
От 22 юни на българския пазар ще се появи първият мобилен телефон с термосензорна клавиатура LG KG800 от луксозната серия Black Label, известен като "the LG Chocolate phone"
Уникалният LG KG800, наподобяващ с тъмния си цвят и форма шоколадово блокче и наричан удоволствие за петте сетива, печели престижната награда iF 2006 за дизайн в Германия. Наградата се учредява през 1953 г., а конкурсът, на който тя се връчва, днес е смятан за един от най-значимите за дизайн по света. Всяка година той привлича повече от 1800 участници от 30 държави.
Шедьовърът на LG направи своята премиера на Стария континент през месец май на уникално парти в модерния Лондонски клуб Скеч, постоянни клиенти на който са Мадона, Елтън Джон и Стинг. През първите дни на английския пазар буквално бяха разграбени 5000 бройки от устройството.
Предимствата, които предлага KG800, са комбинация от стилен дизайн, елитна визия, последни новости в технологично отношение и устойчив на надраскване панел. Нестандартно решение е светещата в червено навигационна клавиатура. Тя реагира само при допир на пръсти, а телефонът спокойно може да бъде оставян в джоба или чантата без опасност от случайно активиране. Клавиатурата предоставя достъп до функциите и менюто и се изключва, когато преминава в режим на изчакване. Шоколадът на LG, който  записва и възпроизвежда видео, е с размери само 95х48х15.2 мм и тегло от 83 грама. Разполага с 1.3-мегапикселова камера, MP3 плеър, 125 MB вградена памет, USB, Bluetooth, Email и MMS.
М-Тел пръв пуска на пазара в България LG KG800. Той ще се предлага на цена от 699 лв. с абонаментен план М-Тел Relax, с който можете да говорите към всички мрежи на една цена. Предложението е валидно и с всички абонаментни планове при подписване на едногодишен договор.

Коментар