Еко-принтер Xerox печата на салфетки и картон

Xerox България представи на пазара нов цветен принтер Phaser 8560, който работи с тонер, патентован от Xerox – т.нар. твърдо мастило (solid ink). Устройството е предназначено за малки и средни работни групи, които имат нужда от качествен печат на различни типове носители. Компанията лансира своя продукт към рекламни агенции, строители, агенции за недвижими имоти, вериги магазини, банки, застрахователни и други финансови компании, отделите за маркетинг и продажба в търговски фирми.
Твърдото мастило е уникална технология, разработена от Xerox. Тя осигурява екологичен начин за печат на цветни изображение върху хартия чрез безотпадна технология и почти 100%а трансфер на мастилото върху медиата. Екологичните пълнители, изработени на основата на растителна смола, елиминират всякакъв риск от разливане или изтичане на мастило. Те са лесни за презареждане, тъй като при изчерпване на мастилото е необходимо единствено да се сложи нов пълнител, като от стария не е останало нищо.
За разлика от лазерния печат, твърдото мастило използва полимерни кристали, а не прахообразен тонер. По време на процеса на отпечатване, твърдото мастило се нагрява и набъбва. След това цветовете се нанасят върху барабан, който пренася изображението върху листа хартия, където мастилото се втвърдява.
Отсъствието на фюзер и прекият път на хартията позволяват печат на широк спектър носители: етикети, картон, пощенски картички, фолио, лепенки, арт хартии и рециклирани хартии, вкл. и салфетки. Този процес осигурява цветен печат с високо качество на изображението, с живи, наситени и трайни цветове, независимо от броя отпечатани копия, твърдят от Xerox.
Скоростта на печат на Phaser 8560 е 30 страници в минута и в двата режима – цветен и черно-бял, формат А4, а времето за излизане на първата страница е 5 секунди. Моделът е оборудван стандартно с мрежова функция и поддържа Adobe Postscript. Включва също автоматизирана система за информационна поддръжка, както и вградена система за отчитане на разхода на консумативи.
Новият принтер предлага и защитен печат, при който заданието се отпечатва след въвеждане на парола, както и електронно презаписване на документите за сигурно и необратимо изтриване на поверителни файлове след печат.
Phaser 8560 работи с процесор на 600 MHz и издържа на натоварване до 85 000 страници на месец. Сумарната вместимост на тавите е до 1 675 листа. Принтерът поддържа двустранен печат и широк спектър от носителис плътност от 60 до 220 гр./кв.м. Резолюцията на печат е 2400 dpi.

Коментар