Смартфоните се ползват и при гледане на телевизия

Преобладаващата част от притежателите на таблети (88%) и смартфони (82%) ползват понякога своите устройства докато гледат телевизия, сочи проучване на DisplaySearch.

Най-често мобилните потребители се занимават с електронна поща, сърфиране в интернет, изпращане на SMS-и, Facebook и прогноза за времето, гледайки същевременно телевизия.

85% от притежателите на таблети и 65% от хората със смартфони гледат понякога онлайн съдържание на своите мобилни устройства вместо телевизия. Повечето от тях твърдят, че харесват възможността за достъп до съдържание от всяко място, без нуждата от пулт за дистанционно управление.

Процентът на потребителите, гледащи онлайн съдържание на своите мобилни устройства варира в зависимост от типа на пазара. Така например, 60% от притежателите на свързани към интернет телевизори в САЩ, Франция, Италия и други развити страни понякога гледат съдържание на мобилно устройство, докато на развиващи се пазари като Бразилия, Китай и Индия, този показател достига 72%.

Притежаването на смартфон или таблет обаче не влияе на покупката на телевизори с диагонал на екрана над 30 инча, коментира DisplaySearch.

Коментар