Печелим медал и грамоти на олимпиада по биология

Националният ни отбор по биология: доц. Албена Йорданова (отляво), Ангел Механджийски, медалистът Лазар Митров, Ангелина Банковска, Илиян МакКан и Радослав Александров

Националният ни отбор по биология: доц. Албена Йорданова (вляво), Ангел Механджийски, медалистът Лазар Митров, Ангелина Банковска, Илиян МакКан и Радослав Александров

Националният ни отбор по биология се представи много достойно на международната олимпиада в Берн, Швейцария. Четирима наши ученици от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” – Ангел Механджийски, Илиян МакКан, Ангелина Банковска и Лазар Митров – се конкурираха с 248 състезатели от целия свят в решаване на теоретични и практически задачи.

Бронзов медал спечели Лазар Митров, а Ангелина Банковка и Ангел Механджийски получиха грамота за достойно представяне, съобщи Министерство на образованието и науката.

Ръководители на отбора са доц. Албена Йорданова от Медицински факултет и Радослав Александров от Биологически факултет на Софийски университет „Св. Кл. Охридски”.

България е сред основателите на тази олимпиада. За поредна година основен спонсор на националния ни отбор по биология е Фондация „Америка за България”, благодарение на която е осъществена подготовката на състезателите.

Коментар