Apple: не ползвайте зарядни от други производители

Apple предупреди потребителите на iPhone  да не ползват неоригинални зарядни устройства

Apple предупреди потребителите на iPhone да не ползват неоригинални зарядни устройства

Apple призова потребителите на iPhone да не ползват зарядни устройства от други производители. Компанията е разтревожена от двата скорошни инцидента в Китай, довели до смъртта на 23-годишна жена и тежко състояние на 30-годишен мъж вследствие на токов удар при ползване на iPhone.

На своя китайски сайт Apple публикува подробни инструкции с изображения, които помагат на потребителите да разпознаят фирмените зарядни устройства. Компанията проведе разследвана съвместно с китайските власти на двата инцидента, като вече се предполага, че те се дължат на употребата на неоригинални зарядни устройства.

Все още не са обявени резултатите от разследването, но появата на подобно ръководство на сайта на Apple подсказва коя е причината за смъртния случай и може да се счита за официален отговор на обществеността. Що се отнася до втория инцидент, още в началото беше съобщено, че мъжът използвал за своя iPhone неоригинално зарядно от друг производител.

Коментари по темата: „Apple: не ползвайте зарядни от други производители”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Това което съветват Apple е първата стъпка. При следващия инцидент с оригинално зарядно ще се препоръчва зарядното да се включва единствено в лицензирана от Apple електро-преносна мрежа.

Коментар