Хеттрик на Apple в анкета за най-добри продукти

"Маковете" бяха признати за най-добри компютри в анкета на Harris

“Маковете” бяха признати за най-добри компютри в анкета на Harris сред американските потребители

Apple спечели първо място в три категории на анкетата за най-добри продукти Harris Poll EquiTrend. Както и миналата година, компанията е номер едно при компютрите, таблетите и смартфоните.

В анкетата са участвали 38 500 американски потребители, които са оценили 1500 продукта от 155 категории. Apple влиза в Топ 30 на всички брандове по характеристиката „импулс”, което потвърждава за пореден път добрите й отношения с потребителите.

“Импулсът” се оценява по „енергия, разпространение, визия за бъдещето, лидерство и популярност на бранда”. Макар и да бележи спад по показателя качество, Apple се изкачва в класацията по „импулс”, заради ръста в параметрите „распространение” и „популярност”.

Анкетата определя Apple като най-добрия компютърен бранд. На второ място е HP, следвана от Dell и Sony. При таблетите също води Apple с iPad, следвана от Amazon с Kindle Fire, Google с Nexus и HP със Slate.

iPhone носи за втора поредна година първо място на Apple в категорията на смартфоните. Втора е тайванската компания HTC с нейните Android устройства, следвана от Samsung и LG.

Verizon пък се утвърждава като най-добрият телеком оператор с предплатени тарифи и най-добър мобилен бранд. AT&T заема второ място и в двете категории.

Коментар