Amazon зарадва Обама със 7000 нови служители

Amazon посреща президента Барак Обама с новината за 7000 нови работни места

Amazon посреща президента Барак Обама с новината за 7000 нови работни места

Интернет гигантът Amazon планира да назначи 7000 нови служители, стана ясно в понеделник. Случайно или не, днес президентът Барак Обама ще посети един от центровете на компанията.

5000 от новоназначените служители ще постъпят на работа в разпределителните центрове за обработка на поръчки. Останалите 2000 ще заемат места в отделите за работа с клиенти в няколко щата.

В момента онлайн търговецът разполага с 30 разпределителни центъра в САЩ, в които работят общо 20 000 души. Новите служители ще постъпят в 17 от тези центрове. Част от назначените 2000 в отделите за обслужване на клиенти пък ще бъдат на непълен работен ден, съобщи компанията.

Междувременно, днес президентът на САЩ Барак Обама ще посети разпределителния център на Amazon в Чатануга, щата Тенеси. Един от въпросите, които Обама ще обсъжда с ръководството на компанията, е проблемът с откриване на нови работни места.

Amazon разполага с 97 хиляди служители в момента, което е три пъти повече от персонала й през 2010 г. Въпреки загубата от 7 млн. долара през миналото тримесечие, компанията планира по-нататъшно развитие на структурата си и очаква скоро да се върне на пътя на печалбата.

Коментар