Проектът Ubuntu Edge привлича финансиране

ubuntu edge

Ubuntu Edge стъпва на мощен четириядрен процесор и има 128-гигабайтов SSD

Платформата за финансиране на бизнес начинания Indiegogo осигури над 7 милиона долара на проекта Ubuntu Edge само в рамките на една седмица.

Canonical, разработчикът на Linux-системата с отворен код Ubuntu, планира да създаде мощен смартфон, който може да замени настолния компютър, когато се свърже с монитор, клавиатура и мишка.

ubuntu edge - ins

Свързан към монитор и клавиатура, Ubuntu Edge изпълнява ролята на персонален компютър

Ubuntu Edge предоставя 4,5-инчов сензорен екран с резолюция 1280×720 пиксела, 4-ядрен процесор, 4GB оперативна памет, вграден SSD 128 GB, безжични адаптери  Wi-Fi и Bluetooth 4.0, модул NFC, стереоговорители, 3,5-мм аудио изход, основна 8-мегапексилова камера и предна 2 MP.

Смартфонът има размери 124х64×9 мм и ще работи под управление на мобилна версия на Ubuntu или Android. Canonical се нуждае от 32 млн. долара, за да създаде работещ продукт на цена от 830 долара.

Осигурените до момента над 7 милиона долара са рекордно висока сума за проект в Indiegogo. Желаещите да вложат средства в Ubuntu Edge могат да направят това до 21 август.

Коментари по темата: „Проектът Ubuntu Edge привлича финансиране”

добавете коментар...

  1. Gruio

    Аз вярвам, че ще успеятако седмица преди края минат 20 милиона. И ми се иска да успеят.

  2. Mir4o

    За един ден, и новината вече е стара. За съжаление няма никакви шансове проекта да набере необходимото му финансиране в поставените срокове. В следствие на това, целия проект е обречен. Въпреки първоначалната еуфория, и събраните 7мил. за седмица, в следващите дни се наблюдава значителен отлив на интерес и съответно дарения. Жалко!

  3. Lamera

    и за какво им е 7-8 инчов екран като концепцията е друга

  4. Usera

    А колко още милиона дарения ще им потрябват, за да направят нормален 7 или 8 инчов екран вместо 4,5″ ?

Коментар