Стартира мощен геймфест в София

Първи по рода си Геймфест 2007 ще събере в София фенове на компютърнитe, конзолните и игрите с карти за колекциониране, съобщиха организаторите от Българската федерация по електронни спортове.
Фестивалът ще започне в събота, 22 септември, от 10 часа  във фоайето на сградата на УАСГ в столицата. В основата на програмата са националното първенство по World of Warcraft TCG  и старта на професионалната лига по електронни спортове (EPS), където най-добрите български геймъри ще се състезават за наградния фонд от 5000 лева, осигурен от БТК ADSL.
В рамките на форума ще се състои премиерата за България на дългоочкванатаигра World In Conflict, която всеки ще може да изпробва на живо.
Посетителите ще премерят сили и в отворените турнири по Guitar Hero, Dance Dance Revolution и Need for Speed, за които също е предвиден награден фонд. В специално изграденото гейм кино всеки ще може да се наблюдава уменията на българските професионални геймъри.
Посетителите ще има и шанса да спечелят PlayStation 2, PlayStation Portable, mp3 плеъри и други награди в томболата или като участват в турнирите. Клиентите на БТК ADSL пък ще гледат в интернет най-интересните събития от фестивала, ако не могат да присъстват на мястото на събитието.

Коментар