Хакерските атаки растат стремително

Темпът на ръст на хакерските атаки постоянно се увеличава. Нито една компания не е застрахована от пробив на компютърната й система.

За съжаление, повечето атаки се увенчават с успех. Киберестъпниците проникват в частни и правителствени мрежи с цел кражба на конфиденциална информация.

Практически пълното отсъствие на свободни полета за 2013 г. навежда на мисълта, че всеки човек може да стане жертва на компютърен взлом

Практически пълното отсъствие на свободни полета за 2013 г. навежда на мисълта, че всеки може да стане жертва на кибер атака

С всяка изминала година броят на пострадалите потребители и организации се увеличава, става ясно от инфографика, публикувана в ZDNet.com. Диаграмата показва отчетливо, че в последните осем години активността на хакерите расте стремително.

Практически пълното отсъствие на свободни полета за 2013 година навежда на мисълта, че всеки може да стане жертва на компютърен взлом и личните данни да попаднат в ръцете на престъпниците.

Силно притеснителен е и фактът, че нито една компания – било то малка или голяма – не е застрахована от пробив в компютърната й мрежа. Хакерите атакуват всички – от разработчици на игри до военни организации и финансови институции.

Най-често обект на хакерския интерес са личната кореспонденция, контактите и друга информация, която принципно е предназначена за лична или вътрешнофирмена употреба.

Коментар