Lenovo отвори за тестване облака Reach

Облачното хранилище Lenovo Reach предлага 5 GB пространство за съхранение, синхронизация и достъп до социални мрежи

Облачното хранилище Lenovo Reach предлага 5 GB пространство за съхранение, синхронизация и достъп до социални мрежи

Облачното хранилище Reach влиза в етап на открити бета тестове, съобщи Lenovo. Компанията обяви клауд услугата през юни, но досега достъп до нея имаха само ограничен кръг лица.

Потребителите в САЩ ще могат да тестват Reach по-късно този месец. Не се съобщава дали услугата ще бъде отворена и за жителите на Европа.

Lenovo Reach представлява облачно хранилище с разширени възможности. Така например, файловете могат да се кодират с цел предотвратяване на достъп до тях от трети лица.

Потребителите ще получат безплатно определен обем дисково пространство, вероятно 5 гигабайта, но е възможно Lenovo да предложи и повече.

Reach ще осигури достъп до всички социални мрежи, в които е регистриран потребителят. Цялата информация ще бъде събрана на едно място, без да се налага проверка на множество уеб ресурси и съответно загуба на време.

Облачната услуга на Lenovo предлага също развита система за синхронизация между устройства. Тя работи на популярни платформи като Windows, iOS и Android, но в момента списъкът не съдържа Windows Phone и BlackBerry OS.

Коментар