Прозрачен твърд диск впечатли ИТ спецовете

Добиващият популярност от началото на тази година твърд диск Raptor X, както и цялата гама продукти на Western Digital (WD) ще предлага на нашия пазар фирма Солитрон, която вече е официален дистрибутор на производителя, стана ясно днес на семинар в София.

Нашумелият хард диск на WD беше представен през януари тази година на Международното шоу за потребителска електроника в Лас Вегас, щата Невада.

Онова, с което продуктът доби популярност още в началото, беше уникалният прозрачен капак, който позволява да се наблюдават процесите на обработка на данни. От WD споделят, че освен на бързината, високите продажби в Америка се дължат и на прозрачния капак.

Raptor X предлага скорост на въртене от 10 000 rpm (оборота в минута) и капацитет от 150GB. С 16-мегабайтовата кеш памет и скорост на трансфер от 1.5 Gb/s, дискът се смята за добър избор не само за геймърите, но и за всички онези, които се нуждаят от скоростна работа с данните.

SATA интерфейсът и технологията NCQ (Native Command Queuing) карат голяма част от експертите да твърдят, че Raptor X оправдава цената си.

Коментар