Излезе финална версия на Firefox 23

Mozilla пусна за сваляне финална версия на Firefox 23. Основната промяна е в начина на работа със смесено съдържание – уеб страници, използващи както http, така и https протокол.

Версия 23 на Firefox идва с подобрена сигурност при работата със смесено (http и https) съдържание

Версия 23 на Firefox идва с подобрена сигурност при работа със смесено (http и https) съдържание

Смесеното съдържание е два типа – активно (скриптове и други динамични ресурси) и пасивно (статични ресурси от рода на изображения). По подразбиране, Firefox 23 блокира смесеното активно съдържание (скриптове и други динамични ресурси), за да защити потребителите от т.нар. MITM атаки (man-in-the-middle).

Промяната в параметрите на работа на тази функция може да се извърши при посещаване на страница със смесено съдържание, като се натисне иконата пред адреса на сайта и се изключи защитата.

Освен това Mozilla е фиксирала някои параметри в настройките, без възможност за изключването им. Така например, JavaScript е постоянно включен, тъй като почти всички сайтове го ползват. Зададено е също автоматичното зареждане на изображения.

Отпада също възможността за задаване на различни търсещи машини в полетата за въвеждане на адрес и за търсене. Тази настройка сега е унифицирана, т.е. потребителят може да посочи само една търсачка и за двете полета.

Mozilla е обновила логото на браузъра, ускорила е декодирането на видео във формат H.264 под операционни системи Vista и по-нови, задала е по подразбиране функцията Content Security Policy 1.0, която предотвратява някои типове атаки, вкл. XSS и Data Injection.

Даунлоуд: Firefox 23

Коментари по темата: „Излезе финална версия на Firefox 23”

добавете коментар...

  1. Потребител

    ……… но грозен….

Коментар