Chrome позволява лесен достъп до запомнените пароли

Chrome позволява лесен достъп до запомнените пароли за електронна поща, социални мрежи и други уеб ресурси пряко от настройките на браузъра, като за целта не е необходима мастер парола, алармира компанията за сигурност Securitylab.

Всеки с достъп до компютъра може да види паролите на титуляра като отиде в „Настройки”, раздел „Показване на разширени настройки” и след това – в „Управление на запазените пароли” в раздел „Пароли и формуляри”.

Всеки потребител на чужд компютър може лесно да прочете запомнените пароли през настройките на браузъра

Всеки потребител на чужд компютър може лесно да прочете запомнените пароли през настройките на браузъра

В отделен диалогов прозорец се отваря списък със запомнените пароли. Първоначално, паролите са скрити, но при кликване на реда с паролата излиза бутон „Показване” и когато той бъде активиран, вместо точките се показва текстовият вариант на паролата, който може да се копира и използва злонамерено.

Chrome е в Топ 3 на най-популярните браузъри. Подобни пропуски в сигурността бяха открити и в конкурентните браузъри Internet Explorer и Firefox, но техните разработчици отстраниха бързо проблемите.

Google, от своя страна, пояснява, че не иска да дава на потребителите измамно чувство за сигурност с мастер пароли. Хората трябва да знаят, че когато дадат достъп до своя акаунт като потребители на операционната система на друг човек, той получава достъп до всичко в компютъра, коментира разработчик от интернет гиганта.

Коментари по темата: „Chrome позволява лесен достъп до запомнените пароли”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ЗА да имам използваните от мен пароли . Моля позвволете да ги отпечатам

Коментар