Nvidia приписа загуби на Windows RT

Шефът та Nvidia Хуан Джен Хсунг приписа на Windows RT лошите резултати на подразделението за Tegra

Шефът та Nvidia Хуан Джен Хсунг приписа на Windows RT лошите резултати на подразделението Tegra

Разработчикът на чипове Nvidia отчете положителни резултати за последното финансово тримесечие като цяло, но не и за подразделението Tegra. Причината за това е платформата Windows RT.

Приходите от продажби на процесори Tegra са намалели със 71% на годишна база и с 49% спрямо предходното тримесечие. Според шефа на компанията Хуан Джен Хсунг, една платформа не е оправдала очакванията на индустрията.

Макар и Джен Хсунг да не посочва конкретно име, очевидно става въпрос за таблет платформата Windows RT. Заради нея, приходите на Nvidia са намалели с 300 млн. долара през тримесечието.

Таблетът Surface RT на Microsoft излезе през миналата година, стъпвайки на чип Nvidia Tegra 3. Устройството впечатли със своя дизайн, но несъвместимостта с Windows приложенията и сравнително ниската производителност отблъснаха клиентите.

Наскоро Microsoft призна, че приходите й от Surface RT са по-малки от разходите за неговата разработка и налагане на пазара. Редица производители критикува платформата Windows RT, като някои категорично се отказаха да пускат таблети с нея.

Коментар