През август излизат Blu-ray устройства на Lite-On IT

През август излизат Blu-ray устройства на Lite-On IT
Видеото с висока резолюция става по-достъпно за потребителите
22-06-2006
Първото Blu-ray оптично устройство с марката Lite-On IT ще се появи на пазара презавгуст, съобщават от производителя. LH-2B1S ще използва синьо-виолетов лазер и ще даде възможност на потребителите да записват, презаписват и възпроизвеждат видео с висока разделителна способност (HD), както и да съхраняват големи обеми данни.
Форматът Blu-ray позволява 5 пъти по-голям капацитет за данните от традиционните DVD и може да побере до 50GB информация на двуслоен и до 25GB на еднослоен Blu-ray носител.
Устройството на Lite-On IT ще бъде съвместимо с DVD±R(W) (DL) и CD-R(W) медии. Освен согромен капацитет, LH-2B1S ще се характеризира и с висока скорост на трансфер на данните, тъй като ще е снабдено със Serial ATA (SATA) интерфейс.
“Оптичните устройства с марката Lite-On IT заслужиха висока популярност у нас със своята здравина и гъвкава работа с различни медии. Очакваните модели с Blu-ray технология ще бъдат много интересни на потребителите с възможността за ново качество при гледането на филми, както и с по-малкия брой дискове нужни за архивиране на техните файлове (музика, филми, снимки, документи),” коментира Илия Тошев, продуктов мениджър в дистрибутора АСБИС България.
Lite-On IT има потенциала да прави оптични устройства с доказано отлично качество в големи обеми. Заводът на компанията в Гуанджоу Сайънс Парк (Китай) разполага с производствен капацитет за 5 милиона бройки на месец.

Коментар