Нов ултралек ноутбук с уникална защита и надеждност от Dell

22-06-2006 – M3 Communications Group, Inc.
Нов ултралек ноутбук с уникална защита и надеждност от Dell
Днес Dell представи Latitude D420, ново попълнение към семейството на Latitude с тегло, започващо от 1.36 кг,  и възможност за 7 часа работа на батерии.
Появата на Latitude D420 е важно събитие, тъй като неговият лек дизайн и разширени възможности, включващи вградена широколентова функционалност и биометрична сигурност, напълно отговарят на желанието на потребителите.
“Latitude D420 комбинира блестящия удобен за пътуване корпус на Latitude X1 с предимствата на Latitude D410 по отношение на съвместимостта и надеждността и първоначалната реакция на потребителите беше изключително ентусиазирана”, каза Ерик Грефие – директор на Дирекция “Продукти за корпоративни клиенти в Dell Европа, Близкия изток и Африка” .
Latitude D420 е най-лекият ноутбук от фамилията Latitude D, като същевременно е напълно съвместим с наследените възможности за докинг, захранвания и периферни устройства. Потребителите имат възможност да добавят към него предлагания като опция MediaBase с възможности за избор на оптично устройство, което се свързва към долната страна на ноутбука. Подобно на Latitude D420, MediaBase, който е с обновен дизайн, е по-тънък и по-лек от предишното поколение и е изработен от здрава магнезиева сплав.
Latitude D420 е снабден с 12.1-инчов широк дисплей, пълноразмерна клавиатура и двойна възможност за управление на мишката. Потребителите могат да конфигурират системите, като направят избор между Wi-Fi 802.11g и 802.11a/g, както и да използват предлаганите като опция мобилни широколентови връзки от Vodafone. Ноутбукът е снабден с Wi-Fi® Catcher™ – превключвател, който подпомага намирането на безжичните връзки, без да се налага включване или стартиране, както и изключване на всички безжични устройства.
Макар че ноутбуците се предлагат стандартно оборудвани с четци на интелигентни карти и технология за сигурност Trusted Platform Module (TPM), потребителите могат да прибавят при покупката и биометрични четци на пръстови отпечатъци.
Предлаган на стартова цена от 1,115 евро, без включен ДДС и разходи по доставката, Latitude D420 работи с процесори Intel® Core™ Solo с ултраниско напрежение. Конфигурациите с едноядрени процесори вече са в продажба. Планирано е конфигурациите с двуядрени процесори да излязат на пазара по-късно през това лято. Latitude D420 има три USB порта, IEEE 1394 порт и разширителен слот за карти Secure Digital (SD). Новите ноутбуци се предлагат със стандартната тригодишна ограничена гаранция на Latitude с обслужване на място през следващия работен ден.
Тъй като се придържа към програмата на Dell “Дизайн, опазващ околната среда”, Latitude D420 съответства на изискванията на директивата на Европейския съюз за ограничение на използването на опасни вещества (RoHS). Наскоро Dell обнови и всички външни захранвания за своите мобилни платформи, за да спази изискванията на новата програма на Energy Star®  за външни захранващи източници за компютри.

Коментар