BizKit.Dnevnik.bg ще бъде представен на специална конференция

Платформата за публикуване на съобщения от публичните компании, разработена от SymexБългария и реализирана в услугата BizKit.Dnevnik.bgще бъде демонстрирана на конференцията „Промени в ЗППЦК и актове по прилагането му, касаещи дейността на публичните компании”, организирана от Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ) на 1 октомври в Гранд Хотел София.
Bizkit.dnevnik.bg помага на директорите връзки с инвеститорите да оповестяват моментално по всички канали информацията, която са задължени да публикуват. Част е от мрежа влиятелни европейски медии, които също публикуват съобщения на публичните дружества.
За момента в България BizKitе единствената работеща такава платформа, която помага на публичните компании да изпълнят задължението си да оповестяват информацията за дейността си в специализирана информационна агенция или друга медия за финансова информация.
BizKit е лесен за използване. Той ще опрости комуникационните стратегии на дружествата, техните политики и практики и ще съкрати времето за публикуване в европейските и българските медии и препращането до съответните регулаторни органи до по-малко от минута”, каза Божидар Костадинов, управляващ директор на SymexБългария.
Платформата позволява на всички компании, независимо дали са публични или не, да публикуват PR съобщения с важна за инвеститорите информация. Нещо повече, при публикуване на съобщение автоматично ще се появява директен линк към съобщението в началните страници на capital.bg, dnevnik.bg, pazari.dnevnik.bg и evropa.dnevnik.bg, както и във всичко останали 28 медии в мрежата, между коитоFinancialTimesDeutschland, LesEchos, TheTimes, CityA.M., MSN.be и др.
Bizkit е единственият продукт, който е разработван възоснова на директивата, а не е пригаждане на съществуваща платформа. Продуктът е изцяло разработен в България. Той е одобрен от АМФ (френския аналог на българската Комисия за финансов надзор) след провеждането на одит. Представители на Symex активно са участвали в съвещания на АМФ, както и отговорните органи в Белгия във връзка с прилагането на директивата в съответното законодателство”, добави още Костадинов.
„Дневник участва в проекта Бизкит, защото това ще е полезно на нашите клиенти – и публични компании, и инвеститори”, каза главният редактор на вестник Дневник Васил Атанасов и добави: „Уверени сме, на базата на опита, който имаме и доверието, което сме изградили, че „Дневник” и Симекс са направили една лесна и полезна платформа, която ще доведе до повишаване на интереса към капиталовия пазар в България”.

Коментар