Microsoft обвини Google в саботаж

Microsoft чрез своя вицепрезидент Дейвид Хауард критикува остро Google за лречките около приложението YouTube за Windows Phone

Microsoft чрез своя вицепрезидент Дейвид Хауард критикува остро Google за пречките около приложението YouTube за Windows Phone

Вицепрезидентът на Microsoft Дейвид Хауард критикува в своя блог Google, обвинявайки интернет гиганта в саботаж на мобилната платформа Windows Phone.

В публикацията Хауард разказва за нелеката съдба на приложението YouTube за Windows Phone. По понятни причини, Google не пусна WP версия на приложението и Microsoft трябваше сама да реши този проблем.

След като приложението се появи в онлайн каталога, Google го блокира, като обвини Microsoft, че е създала продукт без нейното разрешение, като освен това приложението блокираше рекламата в клиповете.

Microsoft коригира грешката и приложението се появи отново в онлайн каталога. Но не за дълго – Google отново блокира програмата, като се позова на нарушаване на условията за предоставяне на услуга.

Дейвид Хауард твърди, че Google се стреми да намали възможностите за потребителите на Windows Phone смартфони. В момента интернет гигантът иска от Microsoft да пренапише приложението за YouTube на HTML5, което Хауард определя като технически сложна задача, която изисква много време.

“Google слага прегради, които не можем да преодолеем, и това е известно”, коментира вицепрезидентът на Microsoft. По неговите думи, изискването за HTML5 е преднамерено, тъй като Google не ползва подобен код в своите YouTube приложения за Android и iOS.

Въпреки обвиненията в саботаж, в крайна сметка Хауард казва, че неговата компания е щастлива да работи с Google за решаване на всякакви въпроси, които могат да възникнат.

Коментар