HDD производители учредиха асоциация

Търсенето на твърди и хибридни дискове ще расте с 30% до 2020 г.

Търсенето на твърди и хибридни дискове ще расте с 30% до 2020 г., според асоциацията на HDD производителите

Компаниите Western Digital, HGST, Seagate и Toshiba учредиха асоциация на производителите на устройства за съхранение на данни.

Storage Products Association (SPA) ще укрепва позициите на магнитните твърди дискове на пазара и ще информира потребителите за важната роля и ефективността от използване на HDD и хибридните SSHD.

Организацията ще помага на производителите и потребителите да разберат настоящите и бъдещите потребности от устройства за съхранение на данни. Става въпрос за ключовата роля на твърдите дискове (HDD) и хибридните дискове (SSHD) за потребителите и бизнеса.

SPA ще образова своите клиенти, партньори, членове на асоциацията и крайните потребители. Освен това асоциацията ще участва в различни бизнес и потребителски мероприятия, ще публикува материали за потребностите на крайните потребители и за ефективното използване на смесените технологии.

До 2020 година търсенето на HDD устройства ще расте с 30% годишно, което е обусловено от бързото увеличаване на цифровото съдържание, коментира Тим Лейдън, президент на WD. За да удовлетворят това търсене, производителите трябва да съчетаят оптимално технологиите за HDD и SSD устройства.

Работоспособността на всеки съвременен смартфон, таблет или персонален компютър зависи от надеждността на HDD или SSHD, независимо дали информацията се съхранява в самото устройство или в облака. SPA ще помогне на потребителите и компаниите реалистично да оценят нарастващите потребности от устройства и да изберат технология, която надеждно ще съхранява и защитава тяхното съдържание.

Коментари по темата: „HDD производители учредиха асоциация”

добавете коментар...

  1. :о)

    отворих този линк за да видя кои останаха да произвеждат дискове освен Seagate, която купи Maxtor и Samsung…

Коментар