iPad с по-добри приложения от Android таблетите

Потребителите на iPad могат да се чувстват привилегировани по отношение на качеството на приложенията

Потребителите на iPad могат да се чувстват привилегировани по отношение на качеството на приложенията

Половината от най-добрите приложения за iPad не са налични или не са оптимизирани за устройствата под управление на Android, сочи проучване на анализаторската компания Canalys.

Въпреки превеса на Android спрямо iOS по брой продадени устройства и свалени приложения, мобилната платформа на Google отстъпва на своя конкурент по един важен показател – интереса на най-известните разработчици на софтуер.

Според изследване на Canalys, над половината от най-добрите приложения за iOS таблети не са достъпни (липсват или не са оптимизирани) за потребителите на Android устройства. Някои от тези продукти са създадени от Apple, така че появата им за Android е малко вероятна.

Около 30% от Топ 50 платени и безплатни програми и игри за iPad, поместени в каталога App Store, са липсвали в конкурентния онлайн магазин Google Play Store към края на първото полугодие. 18% от приложенията за iOS таблети могат да се намерят и за Android, но оптимизирани само за смартфони, не и за таблети.

Досега Android не е била приоритетна платформа за разработчиците на мобилен софтуер, коментира Тим Шефърд, старши анализатор в Canalys. По неговите думи, Google трябва да се заеме с развитието на софтуерната екосистема вместо да разширява мрежата си от OEM партньори.

За първи път през второто тримесечие на 2013 година Google Play изпревари Apple App Store по брой на свалените приложения, при това с 10%, по данни на App Annie. Но въпреки количественото предимство на Google Play, епълският магазин води с 2,3 пъти по приходи от продажба на приложения.

Коментари по темата: „iPad с по-добри приложения от Android таблетите”

добавете коментар...

  1. Mirian

    yut

  2. Mirian

    ако имате сайт и искате да е на андроид приложение пишете
    miriqnp@gmail.com

  3. Иван Тодоров

    Аз пиша и за Андроид и за iOS. Андроид е пълна анархия заради огромният вариант от устройства на пазара и за това и крайният продукт е по-лош като цялоч за жалост.

  4. La Flare

    Приложенията излизат първо за IOS след това ги правят за Android и то със супер много бъгове така , че тези които са с несполучливата система да не знаят много 🙂

  5. nikito_blend

    Аз изолзвам няколко приложения на кръст, така че изобщо не ме интересува кой какви изследвания прави. Но все пак си личи че статията е платена.

  6. Apple Fan

    New Canalys’ App Interrogator research highlights one of the deficiencies of the Android ecosystem: limited availability of high-quality, tablet-optimized apps in the Google Play store. – See more at: “http://www.canalys.com/newsroom/half-top-ipad-apps-either-unavailable-or-not-optimized-android#sthash.A9tFC3J1.dpuf”

  7. БМ

    Много тенденциозна статия, показваща само едната гледан точка. Защо като са анализаторска компания не са проучили и обратната страна – колко от най-добрите приложения за Андроид ги няма за Айпад!? Или може би са я проучили, но предвидливо ни я спестяват. 😉
    Ама така е, който плаща, той поръчва музиката.

  8. omfg

    *************************************
    Да се изясним, хич не ми дреме колко приложения има едната и другата платформа, нито кои са по-добри или има ли ги въобще, поради простата причина, че имам всичко което ми трябва и съм доволен!

    “най-добрите приложения…” Какви са тия най-добри приложения, в какво са най-добри и по-важното, кои ги определя, че са най-добри?

    За всеки средно тъп е ясно, че фирми като Apple (и не само) си плащат на фирми като въпросната Canalys за подобни “проучвания”!

    Всеки разработчик който е такъв, не заради славата, разработва приложението си за колкото се може повече платформи. Той печели от това! Независимо дали разработва платено приложение или не, колкото повече потребители – по-добре!

    ************************************

  9. Cotsino

    Факт е че apple има превес над всички останали имитатори и крадци на интелектуална собственост. Моите приятели пък всичките минаха на i phone и чакат с нетърпение новите предложения през септември.

  10. mhm

    Пълни глупости! Кои са тия приложения дето ги няма за андроид? Ай стига манипулации, гнилите ябълки са минало! Половината ми приятели които имаха айфони минаха на андроид

Коментар