Samsung изпревари Apple при LTE смартфоните

Успехът на Galaxy S4 върна на Samsung първото място при LTE смартфоните

Успехът на Galaxy S4 върна Samsung на първо място при LTE смартфоните

Samsung си върна първото място на пазара за LTE смартфони, което по-рано бе отнето на корейската компания от Apple.

В периода април-юни Samsung е продал 27,2 милиона смартфона с поддръжка на LTE, достигайки пазарен дял от 47%, по данни на Strategy Analytics. Компанията бележи увеличение на продажбите със 17 милиона броя и ръст от 22% на пазарния си дял, в сравнение с първото тримесечие.

В предходните две тримeчесечия лидер на пазара за LTE смартфони беше Apple. Благодарение на популярността на iPhone 5, в заключителното тримесечие на 2012 г. и през първото на настоящата година Apple контролираше съответно 54,1% и 41,3% от сегмента. Делът на американската компания обаче падна до 23,5% в периода април-юни на 20013 г.

Sony за първи път изпреварва LG Electronics, заемайки трета позиция в списъка на най-големите доставчици на LTE смартфони. През второто тримесечие японският гигант е продал 3,6 млн. подобни устройства, достигайки 6,2% пазарен дял.

LG, която се бореше за второ място при LTE смартфоните, за първи път слезе на четвърта позиция, според данните на Strategy Analytics.

Samsung пък може да се счита за сигурен лидер на пазара за LTE смартфони и през третото тримесечие, благодарение на Galaxy S4 и очаквания Galaxy Note 3, който съчетава таблет и смартфон, прогнозира анализаторската компания.

Коментари по темата: „Samsung изпревари Apple при LTE смартфоните”

добавете коментар...

  1. ВВ

    Самсунг си е лидер понеже имат и телефони от най-висок клас и от най-нисък, всички с безкомпромисно качество. Всъщност май излезе, че твоя коментар е платен АА.

  2. ББ

    Дали е крадец решава съдът, нали така. А данните показват кой вече е номер едно и така ше бъде още дълго време

  3. AA

    самсунг не е лидер а е основен крадец и това е платена статия

Коментар