Застъпник на цифровата свобода идва в България

Eвропейският представител на фондацията EFF (Electronic Frontier Foundation) Ерик Йосефсон ще посети България по време на празника на свободата OpenFest 2007, съобщиха от oicl.org. Като международно признат експерт в областта на цифровото право, той е бил ангажиран и във фондацията за свободна инфраструктура (FFII), благодарение на която софтуерните патенти не влязоха в Европа.
Йосефсен се опитва да работи тясно с евро-институциите, за да ги ангажира заедно с програмистите и хората със свободно мислене в лобиране и защита на цифровата свобода.

OpenFest e ежегодна конференция, под патронажа на президента на България, посветена на свободния софтуер, свободната култура и свободното споделяне на знания.

Създаден като празник на създателите и поддръжниците на софтуера с отворен код в България и целящ да популяризира проекти и идеи, OpenFest е най-голямото по рода си събитие у нас.
Програмата включва технически лекции, презентации на конкретни продукти, проекти и бизнес-модели, концептуални дискусии за свободния софтуер и софтуера с отворен код, както и форум за свободно изкуство, интерактивни инсталации и аудио-визуални изложби.

Коментар