Autodesk организира форум за природосъобразно проектиране

Autodesk, (Американска фондова борса: ADSK), световният лидер в областта на 2D и 3D проектантски софтуер за производството, строителството, за пазара на развлечения и медии, ще бъде домакин на двудневен форум на 4 и 5 октомври заедно с арт изложбата "Топящият се лед: една гореща тема – настъпващата промяна”, която е организирана от Програмата на ООН за околната среда (UNEP) и Природонаучния музей на Сан Франциско (NWM) в центъра за изящни изкуства „Бозар” в Брюксел, Белгия. Форумът ще събере експерти от средите на бизнеса, технологията и екологията, за да увеличи информираността за значението на природосъобразното проектиране и да създаде диалог по темата как практиките на природосъобразното проектиране и дизайн могат да доведат до по-чиста околна среда.
Изложбата, на която Autodesk e основен спонсор и съответно носи името на компанията, отваря врати в центъра за изкуства „Бозар” на 5 октомври и предлага, провокиращи размисъл, перспективи на над 40 творци от цял свят върху проблемите, свързани с промяната в климата.
„Като водеща компания в предлагането на софтуер за проектиране и дизайн за строителството и производството, Autodesk е поела ангажимента да повиши информираността за ролята на природосъобразното проектиране и дизайн като надеждно решение на проблемите, свързани с околната среда, сред които е и глобалното затопляне,” каза Карл Бас, президент и изпълнителен директор на Autodesk. „За нас е гордост да подкрепим изложбата "Настъпващата промяна", организирана от Програмата на ООН за околната среда и Природонаучния музей в Сан Франциско, и да помогнем на гражданите на света да бъдат информирани за положителното влияние, което имат природосъобразното проектиране и дизайн върху проблемите на глобалното затопляне,” допълни той.
„Ние сме развълнувани от възможността да работим с лидери в технологиите като Autodesk, които ще ни помогнат да представим "промотираме" необходимостта от природосъобразно проектиране и дизайн в световен мащаб" каза Миа Ханак, изпълнителен директор на Природонаучния музей. „Като основен спонсор на „Настъпващата промяна”, Autodesk показва своята водеща роля и визия, които оказват въздействие върху промяната, и съдействат на нашата цел – да провокираме креативни природосъобразни решения в цял свят."
Форуми за ролята на технологиите в природосъобразното проектиране и дизайн
Autodesk ще организира два форума за ролята на технологиите в природосъобразното проектиране и дизайн и за това как те могат да помогнат на професионалистите в областта на строителството и производството да създават по-благоприятни за околната среда конструкции и продукти. Чрез форумите, посещавани от клиентите на Autodesk, от експерти по устойчиво развитие и екология и от медиите, компанията се надява да стимулира интерактивен диалог за положителното въздействие на природосъобразното проектиране и да даде възможност да се споделят най-добрите практики и иновативни идеи.
Старши вицепрезидентът на Autodesk по производствената част, Робърт “Бъз” Крос, ще води сесия с представители на индустрията, която ще разгледа как производителите използват решенията за създаване на дигитални прототипи в подкрепа на своята стратегия за природосъобразни продукти. Дискусията ще включва говорители като Джон-Пол Куц, основател и заместник-директор на Center for Sustainable Enterprise (център за устойчиви предприятия към Stuart School of Business), и Анджела Роботъм, инженерен директор на Marine Current Turbines Ltd. Клиентите на Autodesk в областта на архитектурното проектиране, инженеринга и строителството (АЕС) ще чуят от Фил Бернщайн, вицепрезидент "Индустриална стратегия и връзки", как една стратегическа промяна в стратегиите за дизайн и обработка може да постигне интегрирана практика, която позволява на проектантите да използват единен и природосъобразен подход в своята работа. Бернщайн ще покаже как технологиите, като например изграждане на – строително информационен модел (BIM) може да подпомогне постигането на тази цел. В тази сесия ще участва и следващия принципите на природосъобразното проектиране архитект Чарли Лъкстън, който е и водещ на телевизионно предаване. Като основен говорител във форума ще се включи и Робърт Суон, първият човек, стигнал пеша до Южния и Северния полюс, който ще опише как е видял промените на климата в през последните 20 години.
В допълнение към форума, Карл Бас, президент и изпълнителен директор на Autodesk, ще участва и в симпозиум на Програмата на ООН за околна среда, който ще се проведе в деня на откриването на изложбата. Симпозиумът ще събере лидери в технологиите, опазването на околната среда, изкуствата, медиите, както и правителствени представители, за да обсъдят жизненоважни социални, икономически и политически аспекти на глобалното затопляне и ще цели да насърчи по-добро разбиране на причините и ефектите от промяната в климата, както и да позволи на участниците да обсъдят природосъобразни решения, приложими за физически лица, общности и индустрии.
Autodesk е поела ангажимента да създава информираност за природосъобразното проектиране и дизайн и да насърчава възприемането на тези принципи чрез публични и частни партньорства с организации като американските Green Building Council (Съвет за екологични сгради) и Integrated Energy Solutions. Компанията е и основен спонсор на серийни телевизионни предавания за природосъобразен дизайн. Освен това, Autodesk предоставя технологии, образова обществото и подкрепя инициативи, които информират и промотират иновации, отговарящи на настоящите и бъдещи предизвикателства, пред които е изправено природосъобразното проектиране.

Коментар