БАИТ провежда среща с водещи компании от Дания

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) провежда днес в софийския хотел Радисън бизнес форум с водещи фирми от Дания. В състава на чуждата делегация, организирана от търговската асоциация ITEK, влизат представители на фирми, които търсят партньори в България, съобщиха от БАИТ.
Инициативата е насочена към дейности в сферата на електрониката, производството на електронни модули и компоненти, софтуерни разработки, дизайн и разработване на вградена интелигентност при традиционни стоки, например автомобили, и др.
Сред участниците от Дания са: ASTENIT – представителство на водещи източно- европейски ИТ фирми; BB Electronics A/S EMS – доставчик в скандинавските страни; Centre for Electrical Energy Systems (СЕЕС) – организация с нестопанска цел в областта на енергопроизводството; и Crysberg A/S – електронно-инженерингова фирма, с интереси насочени към доставчици на електроника и софтуер от Източна Европа.
Във форума участват още Danfoss A/S – световно известен производител на енергоспестяващи продукти и регулираща апаратура, както и Prevas A/S (IO Technologies) с насока към проучване и развитие на съвременна електроника, софтуер и обработка на сигнали.
Дания е представена и от браншовата организация Trade Association for IT-Telecom and Electronics (ITEK), която е в състава на Индустриалния датски съюз, включващ фирми от сферата на информационните, телекомуникационните и електронните технологии.

Коментар