PlayStation 4 идва в Европа на 29 ноември

Новата геймърска конзола PlayStation 4 ще дебютира в Европа в края на ноември

Новата геймърска конзола PlayStation 4 ще дебютира в Европа в края на ноември

Дългоочакваната конзола за игри PlayStation 4 (PS4) ще бъде достъпна в някои страни на Европа (без България) от 29 ноември 2013, съобщи Sony Computer Entertainment Europe Ltd. (SCEE) на пресконференция по време на изложението Gamescom в Кьолн, Германия.

За премиерата на PS4 са предвидени пет нови заглавия от SCE Worldwide Studios – това са игрите Rime, Hell Divers, Shadow of the Beast, Resogun и Everybody’s Gone to The Rapture.

Освен вълнението около PS4, бе обявено и понижение на цените на PS Vita, Memory Card за PS Vita и PS3 12GB. От вчера цените на PS Vita WiFi и 3G моделите са намалени до 199 евро. Моделът PS3 12GB ще се предлага на същата цена, вкл. и в България.

Заедно с ценовия спад, бяха представени нови заглавия за конзолата PS Vita като Murasaki Baby и BigFest. Освен в софтуера и хардуера има раздвижване и около услугата PlayStation Plus (PS Plus). Абонаментът става достъпен за конзолата PS4 и ще включва бърз набор от игри, клауд памет и избор от онлайн мултиплеър игри. В бързия набор от игри са предвидени геймърски заглавия като Resogun и #DRIVECLUB PS Plus Edition (за PS4) и Assassin’s Creed III (за PS3).

Sony обяви също, че световната видео платформа и гейм общност Twitch ще бъде достъпна от PS4 в цял свят. Това ще позволи на феновете да предават на живо своя геймплей и да наблюдават споделянията на другите играчи.

Коментар