Foxconn пуска 1 милион робота през октомври

Тери Гоу следва амбициозен план за замяна на хората с роботи в заводите на Fooxconn

Тери Гоу следва амбициозен план за замяна на хората с роботи

Мощният тайвански производител Foxconn, основен партньор на Apple, напредва с разработката на роботи от следващо поколение, които ще заменят част от хората в заводите.

Очаква се през октомври компанията да пусне в експлоатация 1 милион робота, става ясно от изявление на основателя и настоящ шеф на Foxconn – Тери Гоу, цитиран от digitimes.com.

Много ИТ компании са започнали да се избавят от производството, но Foxconn няма такива планове, уверява Гоу. По-скоро компанията ще направи корекции в производствената си технология. Гоу набляга на факта, че в днешно време ефективността на производството зависи все по-вече от автоматизацията и използването на роботи.

В бъдеще Foxconn ще отделя по-голямо внимание на изследванията и разработките на нови технологии. Освен това компанията ще продължи да развива е-търговията.

Гоу вижда своята Foxconn като лидер във високите технологии след 3 до 5 години. Тайванската компания ще преследва тази цел с инвестиции в областта на нанотехнологиите, дългосрочни R&D проекти и придобиване на патенти.

Коментари по темата: „Foxconn пуска 1 милион робота през октомври”

добавете коментар...

  1. :о)

    Мечтата на експлоататорите.

    iRobot – слушам господарю, ще работя по 24 часа на ден без да се самУУбесвам 😉

Коментар