„Едуард Сноудън” – нова марка електромобили?

Името на нашумелия бивш служител на ЦРУ Едуард Сноудън, разтърсил света със скандала PRISM, може да стане търговска марка в Китай.

Местен производител на електромобили планира да извлече изгода от популярността на американеца, който разкри шокиращи данни за секретната програма PRISM, в рамките на която са следени масово потребителите на интернет от страна на Агенцията за национална сигурност.

Hong Yuan Lan Xiang, компания от Пекин, е подала заявка за регистриране на търговска марка „Edward Snowden” на китайски и английски език, предаде theregister.co.uk.

Налице са обаче сериозни съмнения, че патентната служба на Китай ще одобри подобна заявка, заради риска от политически скандал. В момента Сноудън пребивава Русия, а властите на САЩ се опитват неистово да го върнат обратно в родината му и да го съдят за държавна измяна.

Под въпрос е доколко купувачите на коли в Китай ще искат да се возят на „Edward Snowden”. Подобно име не отразява по никакъв начин предимствата и същността на електрическите коли. Друго би било, ако на пазара излезе парфюм с името на скандалния агент на ЦРУ.

Коментари по темата: „„Едуард Сноудън” – нова марка електромобили?”

добавете коментар...

  1. Иван

    Аз мисля, че идеята е хубава, не за друго, а за това, че името на един съвременен революционер ще бъде популяризирано(стига и марката да бъде добра, разбира се)

  2. Драгомир

    gogi не става. Хора ще допълнят: “С големи проблеми при връщане обратно”.

  3. gogi

    Слоган: От USA до Русия за нула време!

Коментар