Полски инвеститор купи бранда Polaroid

Някогашният лидер в мигновената фотография Polaroid се издържа днес от лицензиране на своите търговски марки на производители на цифрови камери

Група инвеститори начело с поляка Вячеслав Смолоковски придоби правта върху търговската марка Polaroid от досегашния й собственик PLR IP Holdings.

Смоколквоски притежава също контролния пакет акции в компанията Impossible Project, която доставя специална хартия за старите камери за мигновена фотография Polaroid.

Централата на Polaroid ще остане в Минесота, съобщи DP Review. Компанията ще запази и офисите си в Хонконг и Ню Йорк. Новият собственик планира разширение с отваряне на нови офиси в други държави по света.

Polaroid обяви фалит през 2001 г. Четири години по-късно брандът беше купен от компанията Petters Group Worldwide, която обаче не успя да спаси затъващия бизнес.

През 2008 г. последва нов банкрут, а на следващата година беше създадено смесено предприятие на Hilco Global и Gordon Brothers. Оттогава насам легендата в мигновената фотография се издържа от лицензиране на своите търговски марки на производителите на цифрови камери.

Коментар