Излезе стабилна версия на Chrome OS 29

Подобно на браузъра Chrome, операционната система Chrome OS може да работи в пълноекранен режим, като скрива панела с инструменти

Подобно на браузъра Chrome, операционната система Chrome OS може да работи в пълноекранен режим, като скрива панела с инструменти

Google пусна стабилна версия на операционната система Chrome OS 29 с някои нови функции, известни от бета изданията, вкл. пълноекранен режим, интуитивно сортиране на иконите, подобрено търсене на приложения и др.

Chrome OS 29 въвежда режим „потапяне”, който скрива панела с инструменти, така сякаш се потапя в екрана. С други думи, подобно на браузъра Chrome, операционната система може да работи в пълноекранен режим. За връщане на панела с инструменти е достатъчно да се премести указателят на мишката в горната част на екрана.

Друго нововъведение в Chrome OS 29 е възможността за сортиране на иконите на приложенията с просто влачене и пускане. Това е най-интуитивният вариант за сортиране и остава загадка защо досега Google не го беше реализирала.

Подобрена е също така функцията за търсене на приложения. Търсенето сега работи както сред приложенията, инсталирани на локалния компютър, така и сред тези в онлайн магазина. Други новости са мащабирането на екрана, синхронизацията на тапетите и възможността за преглеждане на историята на браузъра чрез жест с два пръста по тъчпада.

Коментари по темата: „Излезе стабилна версия на Chrome OS 29”

добавете коментар...

  1. Аз

    Е, и! Аз няма какво да крия – IP-та, кои сайтове съм посещавал и т.н.т! Който има – нека се притеснява. И в момента Microsoft имат подобна статистика, но както и да е!

  2. OpenSourcerer

    Шпионажа има ново име – Chrome OS. Говорете си глупости как било удобно да си местиш иконките и дрън-дрън, никой не споменава обаче как Google записва IP-та и клиентка data за всеки един льохман ползващ техните тъй наречени “безплатни” услуги.

  3. Apple

    Ха, с док като на OS X. После не крали ….

Коментар