Amazon тества нова безжична технология

Amazon е на път да изгради безжична мрежа по собствена технология с използване на спътниците Glabalstar

Amazon е на път да изгради безжична мрежа по собствена технология

Водещият интернет търговец Amazon.com тества собствена технология за безжична мрежа чрез спътниците Globalstar, съобщи Блумбърг.

Засега не е известно какви цели преследва компанията, която е любимец на американския президент Барак Обама, тъй като напоследък открива много нови работни места.

Проектът може да се окаже фундаментално изследване, което едва ли ще намери реално приложение в близките години. Възможно е обаче Amazon да изгражда безжична мрежа за собствени цели на базата на спътниковия сигнал от Globalstar.

Косвено потвърждение на опитите на компанията да създаде нов стандарт за безжична връзка е доклад на техническия консултант на Jarvinian, изготвен за FCC, в който той посочва, че е помагал на голяма компания да оцени предимствата на нова безжична технология.

Неотдавна планове за изграждане на безжична мрежа по собствена технология имаше и Apple. Впоследствие обаче ИТ гигантът от Купертино се отказа от реализация но проекта по неясни причини.

Коментари по темата: „Amazon тества нова безжична технология”

добавете коментар...

  1. Валери

    Ми, че то и други могат да използват този сигнал. И, к,во, ще стане, даже скачащи пакети и супер филтри няма да може да Ви помогнат. Ами, ако Ви хакнат “церх” сигнала отиде Ви секретното…… Всичко, което вече е измислено не е тайна, ако я знае повече от един човек, но и това не е сигурно……

Коментар